DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 05.11.2017 19:04:56

SOKOL  HORNÍ  JIŘETÍN  -  FOTBALOVÝ  ODDÍL

Ročník 2010-2011

BlueBoard.cz
BlueBoard.cz

 

 

ROČNÍK 2010 - 2011

 

 

Shrnutí uplynulého ročníku 2010 – 2011

                    

                     V tomto ročníku jsme nás reprezentovalo v jednotlivých soutěžích celkem 5 týmů našeho fotbalového oddílu.

Z toho byla dvě mužstva dospělých, která se zúčastnila krajských soutěží. A-mužstvo bylo hrálo krajský přebor a B-mužstvo bylo účastníkem I.B třídy.  Další tři mužstva našeho fotbalového oddílu byla z kategorie mládežnické a všechna se zúčastnila soutěží pořádaných okresním fotbalovým svazem v Mostě.  Jednalo se o mužstva žáků (ročník 96 – 99) , starší přípravky (ročník 00 - 01) a mladší přípravky (ročník 02 a mladší). Nutno poznamenat, že máme ještě jedno mládežnické mužstvo, které nehraje žádnou soutěž, ale pouze trénují dvakrát týdně. Jedná se o naše nejmenší fotbalisty, kteří vzhledem ke svému nízkému věku (6 let a méně) nejsou zatím nikde registrováni. Z hlediska úspěšnosti nelze uběhlý ročník z pohledu celého oddílu hodnotit jako stoprocentně úspěšný, protože B–mužstvo dospělých obsadilo ve své soutěži předposlední místo  a sestoupilo do okresního přeboru.  Ostatní naše mužstva splnila naše očekávání a dosáhla dobrých výsledků.  

                     Na závěr tohoto celkového shrnutí je třeba poděkovat všem trenérům, kteří se poctivě a trpělivě věnovali svým týmům, dále také samozřejmě hráčům za dobrou reprezentaci našeho fotbalového oddílu.

 

 

A - mužstvo

 

                      Ve druhém roce naší účasti v krajském přeboru jsme se chtěli pohybovat v klidném středu tabulky což se nám nakonec splnilo. V konečné tabulce soutěže jsme ze šestnácti účastníků obsadili  8. místo s velmi vyrovnanou bilancí: z 30 utkání jsme dokázali  14 x zvítězit, 2 x remizovali a 14 x prohráli,  při vysoce aktivním skóre  60:40 a zisku 44 bodů.

                      V porovnání se statistickými údaji s minulou sezonou je na první pohled zřejmé, že u nás v této sezóně došlo k výraznému zlepšení v počtu vstřelených branek, kdy jsme po nejlépe skórujícím mužstvu celé soutěže Souši (66 branek), docílili spolu s mužstvem Neštěmic jako druzí nejvíce vstřelených branek v soutěži (60 branek). Co se týče počtu obdržených branek jsme udrželi dobré umístění z minulé sezóny, dostali jsme 40 branek, čímž jsme se stali pátým nejméně inkasujícím mužstvem v soutěži. Z těchto statistik je zřejmé, že se změnil i styl naší hry, hráli jsme mnohem aktivněji a hlavně útočněji. Naším nejlepším střelcem mužstva byl Tomáš Režný, který dokázal ve 30 utkáních vsítit úctyhodných  29 branek,  tímto se stal zároveň nejlepším střelcem v celé soutěži. Oproti loňském ročníku ubyl na našem kontu také velký počet dosažených remíz. V minulé sezóně jsme remizovali v deseti utkáních, kdežto v letošní pouze ve dvou. Velkým negativem v naší hře byla nedisciplinovanost, v průběhu celé sezóny jsme patřili mezi nejvíce trestající tým v soutěži. Za celou sezonu nám bylo uděleno celkem 83 žlutých  a 7 červených karet. V tomto ohledu je třeba v příští sezóně zjednet nápravu.      

                    Letní příprava na příští sezónu začíná 12.7. 2011.  Z důvodu rekonstrukce naší travnaté plochy v Horním Jiřetíně , proběhne celá letní příprava v Meziboří, na hřišti u sportovní haly. Na tomto hřišti se také bude konat druhý ročník letní fotbalové ligy , jehož se také v rámci letní přípravy zúčastníme.  První mistrovské utkání nového ročníku odehrajeme v sobotu dne 12.8.2011 od 17:00 na našem hřišti, soupeřem v tomto utkání nám bude nováček této soutěže mužstvo Modlan.

 

 

B – mužstvo

 

                      I v této sezoně byla cílem našeho rezervního mužstva záchrana v soutěži, tento cíl se ale nepodařilo splnit a tak příští sezonu budeme hrát okresní přebor. V konečné tabulce jsme letošní sezoně ze čtrnácti účastníků obsadili 13. místo, s bilancí: z 26 zápasů jsme 4 x vyhráli , 2 x remizovali a 17 x prohráli při skóre 43:74 a zisku 17 bodů.  Jednou z příčin sestupu byl úzký kádr našeho rezervního mužstva.  Kádr mužstva byl  z většiny tvořen ze starších hráčů (např. Brunclík st, Sapoušek, Brejchal, Vorlík, Rainet), tito hráči poctivě trénovali a měli dobrý přístup. Dále kádr tvořili mladší hráči, jejichž jak tréninková, tak zápasová morálka až na vyjímky (Veverka, Dohnal, Justra) byla hodně špatná.  Na mistrovská utkání přicházeli posílit rezervní tým někteří ponejvíce střídající hráči z A-mužstva.  Výkony některých těchto hráčů nebyly vždy takové jaké jsme očekávali.

                       V příští sezoně bude naše rezervní mužstvo účastníkem okresního přeboru.  

 

 

Žáci

 

                      Naše mužstvo žáků v této sezoně bylo opět účastníkem okresního přeboru, této soutěže se účastnila čtyři mužstva, hrací systém soutěže byl turnajový, mužstva do utkání nastupovala v počtu hráčů 7+1 a hrací plochou byla polovina fotbalového hřiště.  Po minulém ročníku, kdy jsme se v soutěži jako nováček rozkoukávali  a obsadili jsme poslední místo, se naše výkony zlepšili .  V konečné tabulce jsme nakonec obsadili  2. místo s bilancí: v 39 utkáních jsme  16 x vyhráli, 6 x remizovali a 17 x prohráli při aktivním skóre 84:68 jsme docílili 54 bodů.  Tedy oproti loňské sezoně je to výrazný posun vpřed ve výkonnosti našeho mužstva.  Vzhledem k tomu, že  z kádru našeho mužstva přechází do dorostenecké kategorie pouze jeden hráč  jsou dosažené výsledky příslibem do příští sezony.

 

 

Starší přípravka

 

                        Mužstvo starší přípravky startovalo v okresním přeboru, tato soutěž byla obsazena pěti týmy. Hrálo se systémem každý s každým dvoukolově během jedné části sezony, tudíž za celou sezonu odehrálo každé mužstvo 16 utkání. Do jednotlivých zápasů nastupovala mužstva v počtu hráčů 5+1, utkání se hrála na hřišti o rozměrech 45 x 25 metrů. My jsme se umístili v konečné tabulce na 3. místě s bilancí: v 16 odehraných utkáních jsme 6 x vyhráli, 2 x remizovali a 8 x prohráli při skóre 51:64 jsme získali 20 bodů. Lépe se nám dařilo v jarní části soutěže, kdy k nám z Kopist přišel Jansa, který se stal  okamžitě výraznou posilou, v jarní části sezony posilovali v e většině utkání náš tým hráči z mladší přípravky (Sapoušek, Relich) a výkon i výsledky mužstva se zlepšili.

                              Tým se také zúčastnil halových turnajů se střídavými úspěchy.

                                

 

Mladší přípravka

 

                         Tým mladší přípravky působil soutěži okresního přeboru, tato soutěž se hrála o šesti účastnících. Hrací systém soutěže byl stejný jako u starší přípravky, tudíž každý s každým dvoukolově během jedné poloviny soutěže, každý tým odehrál za celý ročník celkem 20 utkání. Základní počet hráčů v utkání byl 4+1 a hrálo se na hřišti o rozměrech 40 x 20 metrů.  Po druhém místě, které jsme obsadili v minulém ročníku soutěže jsme v této sezoně umístění vylepšili a celou soutěž jsme vyhráli s bilancí: ve 20 odehraných zápasech jsme 17 x vyhráli, 1 x remizovali  a 2 x prohráli při  skóre 215:57 jsme získali 49 bodů.   Nejlepším střelcem týmu a zároveň celé soutěže se stal Honza Sapoušek,  který vsítil 98 branek.

                            Náš tým se také zúčastnil halových turnajů, kde si také vedl obstojně.  V průběhu  zimní příprvy jsme se zúčastnili  série pěti halových turnajů na Meziboří. Z těchto pěti turnajů jsme čtyři vyhráli a jednou jsme skončili na druhém místě. Dále jsme se během jarní sezony zúčastnili kvalitně obsazeného turnaje v Praze, kde jsme nakonec obsadili druhou příčku, přičemž jsme dosáhli stejně bodů jako vítěz, ale měli jsme o jednu branku horší skóre.  Další turnaj jsme odehráli v Postoloprtech, tento turnaj jsme také vyhráli.